Fogamzásgátló - 2 tabi

Kérdés:  17 éves diáklány vagyok, ez az első fogamzásgátlóm, amit szedek (Belara). Sajnos még nem nagyon sikerült ráéreznem a dologra, ezért egyik este kicsit összezavarodtam, amikor be kellett vennem a gyógyszert. A naptárban (ahol a menstruációs ciklusom lefolyását vezetem) elnéztem egy hónapot visszamenőleg ezért azt hittem, hogy valamelyik előző nap elfelejthettem bevenni az aznapi tablettát, ezért aznap este 2 tabit vettem be. Másnap azonban újraszámoltam a dolgot és rájöttem, hogy az előző hónapot néztem és nem kellett volna dupla bogyót bevennem, de akkor már késő volt. Így most már csak 3 bogyó helyett 2 van, mármint amíg elfogy ez a levél.
Mit kellene tennem? Kezdjem el egyből a második levelet szedni 7 napos szünet nélkül, vagy tartsam be a szünetet, és utána folytassam rendesen a második levelet? Most védett vagyok a nem kívánatos terhességtől? 7 napos gyógyszerszünetben az leszek?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(júliusi)   InforMed

Tartson egy nappal hosszabb szünetet, hogy ugyanarra a napra essen a kezdése a következő doboznak. A tabletta a szünetben is véd, de vérző nőnek szigorúan tilos a szex!
A mobilját állítsa csörgőre, hogy a bevétel időpontja eszébe jusson.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-08-08 15:40:52
| fogamzásgátló

Web Design & Development Prowebshop