Feledékenység

Kérdés:  53 éves nő vagyok, magas vérnyomás, szívbetegségem van 25 évet tanultam, 38 éve dolgozom, 3-szoros özvegy. Többször mondok el eseményeket, nem tudom milyen nap van, nem emlékszem mit hová teszek, nem emlékszem dolgokra, csak úgy teszek, mintha igen, keresem a szavakat, 10 éve Xanax SR-t szedek, és 4-féle szívgyógyszert, állandó fejfájással küszködöm, félek, mert úgy érzem, épülök le szellemileg, és nem tudom a munkámat sokszor elvégezni, jó, hogy van két dolgozóm, akikre támaszkodni lehet.
Félek orvosom előtt beismerni, egyáltalán ezt elmondani, mivel jó barátságban vagyok vele, mit fog mondani? Magánirodám van, orvos, ügyvéd. Ügyfeleim vannak. Mit kell tennem?

| feledékenység, demencia
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(júliusi)   InforMed

A leírt feledékenység, figyelemzavar, rövid- és hosszútávú-memóriazavar 53 éves korban egyáltalán nem természetes. Mindenképpen vizsgálatra van szükség, hogy pontosan meg lehessen állapítani, hogy valamilyen szervi vagy pszichés ok magyarázza a tüneteket.
Háziorvosnál, illetve neurológusnál majd pszichiáternél érdemes jelentkezni, várhatóan az agyi szervi eltéréseket kizáró egyéb vizsgálatokra is szükség lehet, de ezt a megfelelő szakorvos fogja eldönteni.
Szerintem nem érdemes halogatni a kivizsgálást, ez várhatóan magától nem múlik el, jó lenne tisztán látni, mi a helyzet.

Kapcsolódó cikkek a Feledékenység, delírium és demencia (Alzheimer-kór) rovatban olvashatók.

2009-08-09 15:28:27
| feledékenység, demencia
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop