Trombózis után - Mire kell figyelnem?

Kérdés:  24 éves nő vagyok. 1,5 hónapja kaptam egy mélyvénás trombózist. Az orvosok szerint a fogamzásgátlótól. Mivel ágyéktájékon (a combhajlatban) volt a vérrög, ezért lenne egy kérdésem.
Lehet szexuális kapcsolatot létesítenem? Megkérdeztem a háziorvosomat, azt mondta, szerinte lehet, de nem volt biztos a válaszában. Ezen kívül nagyon örülnék, ha segítene nekem abban, hogy mit szabad csinálnom - gondolok arra, hogy meleg vízben nem szabad fürödni stb. - mert nem kaptam megfelelő tájékoztatást.
Segítségét előre is nagyon köszönöm!

| trombózis, fogamzásgátló, szex
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(júliusi)   InforMed

Egy dolog biztosan tiltott, soha többet ne szedjen hormonális fogamzásgátlót. Ezen kívül érdemes örökletes véralvadási zavar kizárása. Tartósan termálvízben ücsörögni nem ajánlatos egyelőre, otthon pedig inkább tusoljon. A szexnek semmi akadálya sincsen már. De előtte ki kell zárni, hogy nincs-e a kismedencében (főképpen a genitáliákban) vénás kompressziót okozó anatómiai elváltozás.

Kapcsolódó cikkek a Visszeresség, trombózis, nyirokérbetegségek rovatban olvashatók.

2009-08-09 18:18:33
| trombózis, fogamzásgátló, szex

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop