Krónikus epebetegség

Kérdés:  28 éves vagyok, évek óta gond van az epémmel, de pontosan sajnos nem tudom, mi lehet ez. Gyerekkoromban sokat hánytam, epét is. A hányások már elmúltak, az utóbbi pár évben minden nap, korábban csak időközönként éreztem szúró fájdalmat a jobb oldalon.

Voltam többször belgyógyásznál, de nem találtak semmit, nincs epekövem, minden rendben, de mégis, ha valami nehezebb ételt eszem, rögtön elkezd fájni.

Hozzáteszem már több éve nem eszem sült krumplit, zsírban sült dolgokat stb. Voltam homeopátiás orvosnál, Cholspasamin Fortét írt fel (Németországban lehet kapni), amitől elmúltak a panaszok, de ahogy abbahagytam, újra elkezdődött. Azt mondta diétázzak, de egy életen át nem tudok diétázni!

Ön szerint, szedhetem ezt a gyógyszert rendszeresen? Ez nagyon jó.

| epebetegség, diéta
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

Jobb egy gyógyszert egy életen keresztül szedni - még ha az homeopátiás szer is - mint bizonyos ételeket elkerülni? Gondoljon csak a cukorbetegekre, akik egy életen át diétáznak!

Próbáljon minél többféle ételt megenni és figyelje, melyik okoz panaszt, csak azokat kell elkerülni. Van olyan epebeteg, akinek a sült krumpli sem okoz panaszt. Ez egyénileg változó.

Kapcsolódó cikkek a Diéta betegségekben rovatban olvashatók.

2009-08-12 13:35:15
| epebetegség, diéta
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop