Hízás, lábdagadás

Kérdés:  Sajnos nagyon el vagyok keseredve, ezért szeretném az Ön segítségét kérni. 2007. 04. 14-én édesapám meghalt, és akkor kezdődött nálam minden egészségügyi probléma.

Szerettem halálát követően fél évvel lemerevedtek a lábaim, egyszerűen képtelen voltam mozogni, közben pedig rettenetes fejgörcsöm volt. Mentővel kórházba vittek, ahol kivizsgálás után a pszichiátriára utaltak. Sok olyan gyógyszert kaptam, amit a későbbiekben az egyik orvos elvett, a másik, pedig kiirt. Jelenleg Notropilt 1200 mg, Astrix 100 mg, Concor 5 mg szedek.

Problémám, hogy anélkül, hogy a táplálkozásomon változtattam volna, felszedtem az eltelt idő alatt 40 kg-ot, sőt a lábaim bedagadnak, és sokszor úgy érzem, hogy a vádlim kőkemény, szinte a duplájára nő. Megyek az egyik orvostól a másikig, de úgy érzem, nem segít senki.

Szeretnék újra 40 kg-mal kevesebb lenni, minél kevesebb gyógyszert szedni, és vidámnak lenni.

Kérem, ha tud, segítsen nekem!

| elhízás, depresszió
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

Szeretteink elvesztése gyakran okoz depressziót, ami egészen különböző tünetetek okozhat. Idővel a fájdalom enyhül, az életnek mennie kell tovább. Most az a feladata, hogy visszanyerje régi énjét.

Kezdje azzal, hogy minden nap beiktat egy óra gyaloglást! Ez nemcsak feszültség levezetőnek jó, hanem a súlycsökkenést is segíti. Emellett válogassa össze étrendjét tudatosan és táplálkozzon egészségesen, csökkentett mennyiséget. Hosszú távú súlycsökkentésre nincs más megoldás, mint a rendszeres testmozgás és a kalóriamennyiség csökkentése. Ahogy a súlya elkezd csökkenni, a sikerélmény a hangulatán is javítani fog.

Kitartás, sikerülni fog!

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra és a cikkek a Depresszió és mánia rovatokban olvashatók.

2009-08-12 13:35:18
| elhízás, depresszió
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop