Alkoholizmus, elkeseredés

Kérdés:  Tizenévesen sajnos túlzásba vittem az alkoholfogyasztást. Olyan tüneteim voltak, hogy amikor egy átmulatott éjszaka után felébredtem, és ettem, erőteljes hányingerem lett, így ment ez egy darabig. Aztán egy idő után az erős hányinger állandósult, és étvágytalanság társult hozzá. 1 évig tartott, ez idő alatt szinte alig ettem, és kb 20 kg-ot fogytam. Az orvosok gyomorsavtúltengést állapítottak meg gyomorröntgennel. Szedtem a gyógyszereket, de sajnos semmi különösebb javulást nem tapasztaltam.

Aztán már a vége felé elmentem Budapestre az Ormos intézetbe (tudom, hogy az orvosok nem rajonganak a természetgyógyászokért, de leírok mindent, ahogyan történt). Ott kaptam egy összeállított gyógynövény teakeveréket, amitől pár hónap alatt teljesen helyrejöttem. Ez volt 2004-ben. 2007 és 2009 között 2-szer kaptam el hányás hasmenéssel járó fertőzést (ez idők alatt sosem hánytam - szorongásosan félek a hányástól), az elsőből egy hét alatt kigyógyultam, a másodikból, pedig még a mai napig sem, vagyis amióta másodszor elkaptam ezt a fertőzést, újra vannak olyan tüneteim, mint 2004-ben (most már ennek is egy éve). Van, hogy napokig jól érzem magam, van, hogy hányingerrel ébredek, és egész nap rossz a közérzetem.

Pár hónapja ismét elmentem a Budapesti Ormos intézetbe, ahol ismét kaptam egy teakeveréket, de most szinte semmit sem javított az állapotomon. Jelenleg is szedek gyomorsavlekötő gyógyszert (Noacid 40 mg, este 1 szemet). Kedvetlen és erőtlen vagyok. Gyakran van migrénes fejfájásom is. Mostanában már gyakran szédülök is. Nem tudom, mit tehetnék és hová forduljak. A gyomortükrözéstől nagyon félek.

Nem tudna esetleg olyan helyet ajánlani, ahol kábításban, vagy altatásban végzik ezt a vizsgálatot? Az altatásból felébredve mindig hány az ember? Már 4 éve itthon vagyok, nem tudom, lehet, hogy már ez is közrejátszik, mert állandóan azzal vagyok elfoglalva, hogy hogyan érzem magam. Elég ideges típus vagyok.

Pszichés eredetűek is lehetnek ezek a tünetek? Volt már hasonló esete? Ha igen, kérem, segítsen! Ha nem, akkor is szívesen venném a véleményét. Nagyon kérem, válaszoljon, mert már nem bírom sokáig. Tudom, hogy hibát követtem el annak idején, de úgy érzem, hogy már sokszorosan megbűnhődtem érte!

Várom válaszát, egy nagyon elkeseredett 22 éves lány.

| depresszió, alkoholizmus
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

Sürgősen keressen fel egy pszichiátert! Bűntudat gyötri, depressziós, betegségbe menekül, ez mind-mind arra utal, hogy a lelkét kell mihamarabb rendbe tenni! Ebben a korban a test - a gyomra, mája is!- hamar regenerálódik, ha nem éri újabb káros hatás (pl. alkohol), emiatt nem kell aggódnia!

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2009-08-12 13:35:22
| depresszió, alkoholizmus
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop