Hasmenés

Kérdés:  3 hete 1 hétig híg, hasmenéses székletem volt. Utána rendes széklet (szedtem hasmenés elleni gyógyszert), majd újból megváltozott a székletem lágy székletté, és újból hasmenéses jellegű lett. Éjszaka nem kellett WC-re menni, csak reggel.
Volt a gyomromban és a vastagbelemen polip, félek. Megvizsgálta a hasam kézzel a doktornő, írt fel gyógyszert gyulladásra, ezt kell szednem 12 napig, majd a székletmintám is el lett küldve vizsgálatra. A májfunkció eredményem kicsit magas. Már nem tudom, mit merjek enni, csak a székletem legyen rendben!

| hasmenés
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

Könnyű vegyes étrendet tartson addig, míg a széklete nem rendeződik. A bélrendszer is akkor gyógyul, ha pihentetjük. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy minél kevésbé terhelő ételeket fogyasztunk: kekszet, főtt burgonyát, répát, zsírszegény levest, kiflit, sovány húsokat. Fontos a kellő mennyiségű folyadék fogyasztása, ami szintén ne legyen irritáló: víz, szénsavmentes ásványvíz, minimálisan ízesített tea.
Gyakran tapasztaljuk, hogy a pár napos hasmenés átmeneti javulás után azért esik vissza, mert nincs meg a fokozatos áttérés a diétás étrendről a megszokottra: amint jól érzi magát a páciens, rögtön visszatér a nehezebben emészthető ételekre. Amint meglesznek az eredményei, a további teendőit háziorvosa elmondja Önnek.

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2009-08-19 15:07:05
| hasmenés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop