Láz

Kérdés:  Lányomnak 2 hete folyamatosan 38-39 és 2 napja 40 fokos láza van. Vírusfertőzésre gyanakodnak, és még semmi eredmény. Mi lehet a betegsége? Szervi baja nincs, akkor mi okozza a lázát?

| láz, fertőzés
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

A láz leggyakrabban fertőzéses betegségekhez társuló tünet. Nemcsak vírusok, baktériumok, de időnként gombák is okozhatják. Lehet kullancsfertőzés is a háttérben. Ún. szerológiai vizsgálattal közelebb lehet jutni a diagnózishoz.

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2009-08-19 15:07:05
| láz, fertőzés

A tagállamoknak védeniük kell az egészséget és meg kell őrizniük az egységes piacot

Von der Leyen elmonda, az Európai Bizottság a nap folyamán elfogadta a védőeszközök uniós határok közötti mozgatásának engedélyezési rendszerét.


Mit lehet tenni a járvány ellen?

A Vízimentők orvos-szakmai igazgatója, Dr. Debreceni Katalin (sürgősségi orvostan, katasztrófa és honvédorvostan, foglalkozásegészségügyi szakorvos) ajánlásait olvashatják az alábbiakban


A fertőtlenítő szappan nem véd a vírusok ellen

Az antibakteriális szappanok és háztartási tisztítószerek nem csökkentik a fertőzés veszélyét.


Mennyire fontos a kézmosás?

A fertőző betegségek 80 százaléka közvetlen érintkezés útján terjed. Ennek megakadályozására a legjobb a kézmosás, ez az egyszerű dolog, amiről mégis sok mindent nem tudunk, és nem is gyakoroljuk kellően.


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop