Terhesség - 46 évesen lehet még?

Kérdés:  46 éves vagyok, a párom 33. Áprilisban 3x volt menzeszem, azóta nem jelentkezett vérzés. Semmilyen előjelzést nem tapasztaltam, hogy a változókor jelentkezett-e már nálam. Nemrég UH-on voltam, aminek az eredménye a következő: az uterus afv-ben 95x45 mm, inhomogén szerkezetű. A jobb ovariumban több folliculus látható, a legnagyobb 14 mm. Endometrium: 9,2 mm. A bal ovarium nem hozható látótérbe.
A leletet elvittem a szakrendelőbe, ahol azt mondták: elvileg vérzés nélkül is teherbe eshetem, de ha mostanában mégis jelentkezik a vérzés, akkor egészségügyi kaparásra van szükség.
Lehet, túl későn kaptunk észbe, és már nem vállalhatok terhességet? Nekem már van 2 lányom, de nagyon szeretnénk egy közös kisbabát. Lehet még rá esélyünk? Mit kell tennünk ennek eléréséhez? 10 évig megszakítással, naptármódszerrel védekeztünk, soha nem szedtem gyógyszert.
Válaszát előre is köszönöm!

| meddőség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

Hormonkivizsgálás tud választ adni kérdésére, azt kellene végezni. Ha a petefészke működik, akkor lehet babája, de valószínűleg gyógyszerrel meg kell támogatni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a meddőségről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2009-08-19 15:09:51
| meddőség

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop