Alkoholista édesapa

Kérdés:  Megpróbálom nagyvonalakban felvázolni a problémát: 30 éves vagyok. Az édesanyám 2 hónapja elköltözött édesapámtól. Az édesapám világ életében ivott. Nem volt brutális, vagy verekedős, csendes lelki terror mellett nőttünk fel. Soha nem foglalkozott velünk, azt hallgattuk mindig, hogy vesztesek, senkik vagyunk.
Az édesanyánk jóvoltából munkában sikeres, családos emberek lettünk a testvéreimmel, de így, hogy édesanyám elköltözött, az édesapám tőlünk várja a segítséget, hogy mi oldjuk meg, hogy anyu hazaköltözzön. Elég rossz lelkiállapotban vagyok attól, hogy szeretnék az apámnak segíteni, de képtelen vagyok rá lelkileg. Ha felhív, görcsbe van a gyomrom, hogy megint minket fog hibáztatni.
Egy pszichológus tudna segíteni abban, hogy helyre tudjam rakni magamban ezt a problémát és esetleg segíteni is tudjak az apámnak?
Tisztelettel várom válaszát!

| alkoholizmus
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

Kétségtelenül nehéz helyzetben van, a kettős érzések, bűntudat, elfojtott düh, szülő iránti tisztelet és hasonlók miatt. Valóban az lehetne megoldás a maga számára, ha ezt a helyzetet átbeszélné pszichológussal, pszichoterapeutával.
Elsősorban saját magán kell, hogy segítsen, az a lehetőség, hogy szakembertől segítséget kapjon az édesapja számára is ugyanúgy elérhető.

Kapcsolódó cikkek az Alkoholizmus rovatban olvashatók.

2009-08-19 15:26:00
| alkoholizmus
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop