Gyomorfájdalom, hasmenés

Kérdés:  Férjemnél (35 éves) 1 éve végeztek gyomortükrözést, mivel állandó gyomorpanaszai voltak (tünetei: hasmenés, hidegrázás, erős gyomortáji fájdalom, láz és 1-2 napig szinte fel sem tud kelni), enyhe gyomorfekélyt állapítottak meg. 40 Nolpazát kapott, azóta rendszeresen szedi, naponta 1 szem, azóta azok az erős fájdalmai elmúltak. Azonban most előjött ismét, talán nem ennyire erősen.
Mi a teendő? Kiegészíthető más gyógyszerrel, hogy enyhüljenek, vagy csak a diéta segít? Tartós gyógyszerszedés mellett elmúlhat a későbbiekben? Gondolom, szükséges lehet egy újabb vizsgálatra, mit tanácsol?
Köszönöm segítségét!

| gyomorfekély, diéta
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

A gyomorfekély nem gyógyszeres kezelése a diéta. Fontos része a kezelésnek, ugyanis a napi ötszöri étkezés a termelődött gyomorsavat leköti. A savfokozó ételek, italok (erős fűszerek, alkohol, kávé, cigaretta) kerülése ugyancsak a panaszok enyhülését okozza. A gyógyszerek erre rásegítenek, önmagukban nem mindig elegendőek.
Ha ennek ellenére sem javulnak a panaszok, gyomortükrözés jön szóba.

Kapcsolódó cikkek a Gyomorfekély, nyombélfekély rovatban olvashatók.

2009-08-19 15:27:14
| gyomorfekély, diéta

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop