Syncumar helyett más, lehetséges?

Kérdés:  2. hóban: masztektómia, 03. hóban hónalji nyirokblokk műtét, szövettan: 100% neg. HER2: neg. = sem kemo, sem sugár nem kellett, de Zitazónium 3 havi szedése után mélyvénás trombózis bal lábamban lett. A műtétek után Clexán 48 db, most a kórházban 26 db újra, majd Syncumar mite beállításával jöttem haza.
Annyi rosszat hallottam e gyógyszerről. Van jobb, kevésbé agresszív és bajt okozó más gyógyszer, netán homeopátiás vérhígító?
Miután nem mondták, meddig van rá szükség?
Kérem, legyen kedves felvilágosítani, köszönettel!

| gyógyszer, véralvadásgátló
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

Először is homeopátiás vérhígító nincsen, aki azt állítja, hogy ilyen van, hazudik. Mivel maga az alapbetegség is fokozhatja a trombózishajlamot, a cumarin vagy warfarin szedése feltétlenül szükséges, méghozzá kellő dózisban. Nem tudom, mi rosszat hallott a szerről, természetesen mellékhatás nélkül nincs hatásos gyógyszer. De ezt vállalni kell minden esetben, mert akár az életébe kerülhet, ha nem kap megfelelő vérhígítást, és esetleg ezért tüdőembóliája alakulhat ki.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerek rovatban olvashatók.

2009-08-19 19:08:12
| gyógyszer, véralvadásgátló