Duzzadt férfi mellbimbó

Kérdés:  18 éves vagyok, már legalább 2 éve duzzadt mind a két mellbimbóm. Melegben van mikor 1,5 cm-t emelkedik ki, és 3 cm az ármérője, viszont ha fázom, teljesen normális. Duzzadt állapotban teljesen sima a felülete, tapintása puha, viszont ha megnyomom, olyan, mintha egy lapos korong lenne alatta, érintésre nem érzékeny.
Kevés információt találtam ezzel kapcsoltban, csupán annyit, hogy pubertás kori hormonális változás miatt alakul ki és a hormonszint rendeződésével megszűnik, viszont én már 3 éve nem nőttem. Már 9-10 éves koromba elkezdődött az arcszőrzetem megjelenni, ezért gondolom, hogy már rendeződnie kellett volna a hormonháztartásomnak. Túlsúlyos már nem vagyok, körülbelül 2 éve fogytam le átlagosra, most 60 kg és 173 cm vagyok. Próbálkoztam további fogyókúrával, mert olyan, mintha zsírsejtek lennének a mellbimbóm alatt, 55 kg-ig lefogytam, de a melleim ugyanolyanok maradtak.
Orvosnál nem voltam.
Válaszát előre is köszönöm!

| elhízás, emlő, ginekomasztia, emlÅ‘
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

Minden valószínűséggel semmi jelentősége sincs az észlelteknek, de mivel súlyproblémái is voltak, egy alkalommal talán érdemes lenne elbeszélgetni egy endokrinológussal.

Kapcsolódó cikkek a Serdülőkori problémák rovatban olvashatók.

2009-08-19 19:08:12
| elhízás, emlő, ginekomasztia
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop