Izomrángások, kényszermozgás

Kérdés:  23 éves nő vagyok, már kamaszkorom óta apró izomrángásokkal küzdök az arcizmaim, az ujjaim, egyfajta kényszeres mozgatás, amivel tisztában vagyok, de nem tudom megállni, hogy ne tegyem. Leggyakrabban stressz hatására erősödik fel, nyugodtabb időszakokban szinte egyáltalán nem tapasztalom, de sajnos ez nagyon ritka. Alapjában véve boldog ember vagyok, de gyakran ingerlékeny és fáradékony.
Kérem, tanácsával segítsen nekem, mit tehetnék, hogy ezek a tünetek megszűnjenek, mert gyakran kellemetlenül érzem magam emiatt mások előtt.
Válaszát előre is köszönöm!

| izomrángás, szorongás
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

Nem írt semmit az esetleges eddigi kivizsgálásokról, kezelésekről. Nyílván vannak bizonyos szervi betegségek, amiket ki kell zárni, de nagy valószínűséggel lelki eredetű testi tünetekről van szó, amik szorongásos hátterűek. Célszerű lenne pszichiáterrel beszélnie tüneteiről, az esetleges betegségről és a kezelés módjairól.
Vélhetőleg gyógyszeres, vagy pszichoterápiás kezelés jön szóba.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-08-28 15:49:10
| izomrángás, szorongás

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop