Depresszió vagy frontérzékenység?

Kérdés:  55 éves hölgy vagyok. Hidegfrontra érzékeny. Ekkor lehangolt vagyok. Voltam pszichiáternél, és rengeteg kedélyjavítót és Xanaxot írt fel már több mint 5 éve. Napi 20 szem gyógyszert szedek, nappal is és éjszaka is alszom. Nem hinném, hogy ez normális. Sokkal rosszabbul vagyok azóta. Gyógyszerfüggő lettem, és ettől szeretnék szabadulni.
Mit tegyek? Már a hangulatjavítókat elhagytam, fokozatosan csökkentem az antidepresszánsokat. Ön mit ajánlana nekem? Szerintem nem vagyok depressziós, csak a hidegfrontra érzékeny. Az 5 év alatt legalább 20-féle gyógyszert írtak fel, és mindig csak rosszabbul voltam.
Köszönöm válaszát!

| gyógyszerfüggőség, depresszió
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

A gyógyszerfüggőség szintén egy betegség, amit pszichiáter, addiktológus tud kezelni. Ritka esetben a páciens maga is csökkentheti, vagy elhagyhatja a gyógyszereket, de akkor ne az antidepresszánssal kezdje, hanem a szorongáscsökkentőket (Xanax, Rivotril) próbálja elhagyni, vagy csökkenteni. Ha ilyen sok gyógyszert szed, ami szerintem sincs rendben, általában csak orvosi segítséggel lehet csökkenteni, vagy elhagyni.

Kapcsolódó cikkek a Szenvedélybetegségek-Kábítószerek, gyógyszerek rovatban olvashatók.

2009-08-28 15:49:10
| gyógyszerfüggőség, depresszió
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop