Mellbimbó duzzanat

Kérdés:  22 éves vagyok, 6 éve szedtem fogamzásgátlót, amikor is kapcsolat hiányában egy 8 hónapos időszakra felfüggesztettem. Ezt követően az orvosom minden vizsgálat nélkül, mivel az előző gyógyszer különböző tüneteket okozott, a Gracial nevű tablettát írta fel. Elkezdtem szedni, majd 3 hét múlva észrevettem, hogy egy csomó van a jobb mellbimbómban, amiből kis nyomás után először fehér, majd véres váladék folyt.
Elmentem ultrahangra egy héten belül, de a csomó addigra eltűnt. Mivel nem tudták mi az oka, kerestem egy másik orvost, aki azt javasolta, szedjem a Lindynette tablettát, mert az gyengébb hormonális tartalmú. Ennek 3 hónapja, és ismét csomó van a mellemben, de most már több mint másfél hónapja. Egészen pontosan a mellbimbómból indul ki a csomó, és befelé tart. Nem túl nagy, de az előzőhöz képest lényegesen kötöttebb, de ebből semmilyen váladék nem szivárog. Ultrahangra várok, mert csak egy hónap múlva kaptam időpontot, ahol valószínűleg ugye az derül ki, hogy csomó van a mellemben, amiről már én is tudok.
Nehezen viselem a bizonytalanságot, tudom, hogy látatlanban nehéz véleményt mondani, de mégis többet jelent számomra a semminél.
Mekkora az esélye annak, hogy ez egy rosszindulatú daganatos elváltozás, vagy lehetséges, hogy csak hormonális jellegű dolog?
Köszönöm szépen!

| emlőbetegségek, fogamzásgátló
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

Minden valószínűséggel a hormonális fogamzásgátló okozza az emlőmirigyek duzzanatát. De a vizsgálatokat akkor is el kell végezni. Esetében célszerű lenne a védekezés más módját alkalmazni.

Kapcsolódó cikkek az Emlőbetegségek rovatban olvashatók.

2009-08-31 20:39:54
| emlőbetegségek, fogamzásgátló

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop