Mellbimbófájdalom - 55 éves férfi

Kérdés:  Férjem bal mellbimbója fájdalmas, 55 éves. Mi lehet az oka? Van aggodalomra ok?

| emlő, férfi emlő, emlÅ‘
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

Ha nem kap mellbimbó elváltozást okozó gyógyszert, például Verospiront, akkor nem elegendő a gyógyszer lecserélése, hanem, még inkább, ha tapintható elváltozása van, a női mell vizsgálatával azonos vizsgálatok elvégzése szóbajöhet.

2009-08-31 20:39:55
| emlő, férfi emlő

Az emlőrák tünetei

A csomó nélküli emlőfájdalom általában nem a mellrák jele, jóllehet a mellrákos nők körülbelül 10 százalékának csomó nélküli fájdalma van.


Tények és tévhitek az emlőrákkal kapcsolatban

Valóban rákot okozhat a melltartó és a dezodorok? Jobbak-e a túlélési esélyek, ha az egész mellet eltávolítják? Csökkenthető-e az emlőrák kialakulásának kockázata? Cikkünkben a fentiekhez hasonló tényekről és tévhitekről olvashat.


A nő és a nőgyógyász

Amikor egy nő elhatározza, hogy gondjával felkeres egy nőgyógyászt, általában hosszas készülődés előzi meg.


Az éjszakai műszak és a mellrák

Nem növeli a mellrák kockázatát az éjszakai műszak - derítették ki egy nagyszabású, tíz éven át tartó kutatásban a londoni Rákkutató Intézet szakemberei, akik a British Journal of Cancer című folyóiratban mutatták be eredményeiket.


Hogyan vizsgáljuk meg helyesen a mellet?

Csak 5 perc és elég, hogy a félelem és szorongás elillanjon. Havonta egyszer minden hölgynek meg kellene vizsgálnia saját mellét. Erre a legalkalmasabb a menstruációt követő hét.


Web Design & Development Prowebshop