Tartós hőemelkedés

Kérdés:  27 éves nő vagyok, grafikus, tehát ülőmunkát végzek. Az elmúlt 2 hónapban a testhőmérsékletem 36,9-37,2 között mozog állandóan, illetve a kora reggeli órákban 36,4-36,6 körül van és kétszer felment 37,6-ra, de ez nem jellemző. Voltam már mindenféle orvosnál, és mindenféle szűrővizsgálatra rendszeresen járok.
Az elmúlt 1 évben voltam teljes nőgyógyászati kivizsgáláson, mindent rendben találtak, tüdőszűrésen, negatív lett, kardiológián, ahol EKG-t és ultrahangot készítettek, ott megállapították, hogy kicsit magas az átlag pulzusszámom 80, és van egy enyhe mitrális billentyű prolapszus, de a kardiológus azt mondta, szerinte minden rendben.
Voltam gasztroenterológusnál, ahol kértek vérvételt és vizeletvizsgálatot, amiben egyetlen eltérő értéket sem találtak, sőt azt mondták példaértékű a vérképem. Ezután a gasztroenterológus készített egy teljes hasi ultrahangot, amire azt mondta negatív minden.
Pánikrohamok és depressziós tünetek miatt 2-3 hónapja járok pszichiáterhez, gyógyszert nem szedek és a problémáim 1-2 hónapja tünetmentesek.
Merre tovább a hőemelkedés miatt? Nem fáj semmim, normális életet élek, egyedül az állandó leizzadás zavar, illetve a menstruációt megelőző időszakban a 1,5-szeresére duzzadnak a melleim, és ez erős fájdalommal jár. 1 éve nem dohányzom, kávét ritkán fogyasztok, és bár sok húst eszem, de mellette állandóan zöldséget és gyümölcsöt, valamint vitaminokat és Béres cseppet is fogyasztok.
A hőemelkedéssel mit tudok kezdeni, mi lehet az oka?
Nagyon várom válaszát, köszönettel!

| láz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

Valamilyen ismeretlen okból, talán ami a pánikrohamait is okozza, "elállítódott" a hő központja, magasabbra tartja az alaphőmérsékletét. Ezért jelenleg semmiféle további vizsgálatra nincs szükség. Valószínűleg úgy fog elmúlni, hogy az okára nem fog fény derülni.
Ugye nem szed hormonális fogamzásgátlót? Mert, ha igen, jó lenne leállni vele.

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2009-08-31 20:39:57
| láz
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop