Cukorbetegség - Korlátok nélküli élet

Kérdés:  Párom 56 éves férfi, néhány éve 2-es típusú cukorbeteg, 1 éve este inzulin, napközben gyógyszert szed. Sajnos azonban nem tartja be sem a diétát, és elég sokat iszik is. Ez konkrétan napi 2,5 dl Whisky vagy 1-2 dl pálinka (ritkábban) és mellé kb. 3 liter sör. Olyan szempontból jól bírja a piát, hogy ennyitől sem részeg. Van rajta 20 kiló felesleg, az is főleg a hasán, kemény, nagy hasa van. Izzad, főleg éjszaka, és elég sokszor idegbajos, hamar felkapja a vizet. Torna semmi. A cukra a gyógyszer és inzulin mellett is 14-17 között van reggel éhgyomorra, ha nekiáll néha önmegtartóztatást végezni, akkor lemegy 10 alá, de általában ez 2 hétnél tovább nem szokott tartani, aztán elkezd megint enni-inni.
Koleszterinszint, vérzsír-szint is magas, arra is szed Lipidilt, de laborba már nem volt 1 éve, így azt most nem tudom, hogy áll. Szövődménye egyelőre nincs - látás, érszűkület stb.
Ön szerint, meddig lehet így büntetlenül élni? Rám nem hallgat, szerintem pár éven belül meg fog így halni. Mire számítsak, ha így folytatja?
Köszönöm előre is a választ!

| diabétesz, alkoholizmus
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

Sajnos, semmi jóra nem számíthat. Először az alkoholfüggőségét kellene kezelni, a többit - így a cukorbetegséget is - csak utána lehet.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2009-09-12 18:14:12
| diabétesz, alkoholizmus
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop