Gerincstabilizálás utáni sport

Kérdés:  29 éves nő vagyok. Háromszor műtötték az L3-L4 lumbális szakaszomat. A legutóbbi műtét alkalmával stabilizálták. Most ismételt műtét van kilátásban, mivel a két alsó csavar eltört. Műtétek előtt sokat sportoltam (harcművészet, aerobic), de most a gerincem miatt nem tudok, vagy csak nagyon minimálisat.
Tudja, túlsúlyos vagyok, korábban sporttal kordába tudtam tartani, de most ez kiesett. (Igyekszem 4-5x étkezni, de az 1200 kalóriabevitelt/nap nem haladom túl). Nem utolsó sorban nagyon hiányzik ez az aktív mozgás. Fizikailag nem tudom magam lefárasztani. Szoktam erőltetni a tornát a fájdalom ellenére is, de úgy maradok, és nem tudok megmozdulni.
Milyen tornát javasol? Nagyon kéne valami, mert le akarok fogyni, és nagyon hiányzik az a kellemes fáradtág, amit egy jó mozgás adhat. Kérem, ne az úszást írja, hanem valami tornát, mivel egyrészt szégyellős vagyok, másrészről, ha szégyen, ha nem, nekem drága a belépő.
Köszönettel!

| gerincműtét, sport
| Alkony, H.; A szakértő válaszol - Alkony Hajnalka 2010 ;15(júliusi)   InforMed

Válasz:  Tisztelt Érdeklődő!
Otthonra fitt-ball-on végzett tornagyakorlatokat ajánlanék Önnek. A labda megvétele egyszeri kiadást igényel, utána mind a tornához, mind ülőalkalmatosságként tudja használni. Az eszköz mellé gyakorlatokat tartalmazó DVD is kapható. Szabadtéri edzésnek a nordic walking-ot, tempós sétát javasolnék, teremsportnak a spinninget. Azon gyakorlatokat melyek fájdalmat okoznak, ne forszírozza.
Szükségesnek tartanám, hogy konzultáljon kezelőorvosával, van-e olyan mozgásirány, amely ellenjavallt az Ön számára.

Kapcsolódó cikkek a Sport, fitnessz, jóga és más alternatív mozgások rovatban olvashatók.

2010-08-08 22:10:00
| gerincműtét, sport

Web Design & Development Prowebshop