Andriol szedése - 17 éves fiú

Kérdés: 17 és fél éves fiú vagyok, 180 cm, 67 kg, 1 éve a testépítés a hobbim. Most szeretném elkezdeni Andriol szedését, mivel ez egy (ahogy tájékozódtam a szakirodalomban) elég kis toxicitással rendelkező szer.
Az alábbi séma szerint szedném:
1. hét 2x1 naponta
2. hét 3x1 naponta
3. hét 4x1 naponta
4. hét 4x1 naponta
5. hét 3x1 naponta
6. hét 2x1 naponta
Összesen hat héten keresztül.
Én ilyen idős korban a fiatal vagy a felnőtt korosztályba tartozom? Ha a nyelvem alá teszem a tablettát, és ott olvad el, akkor tényleg kikerüli a májamat a szer a felszívódás alatt? Mennyire veszélyes még így is a májamra nézve?
Válaszát előre is köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula 2008 ;13(augusztusi)   InforMed | Petrányi, Gy.
Egészségügyi szempontból ez egy marhaság. Az izomerősítés csak egy bizonyos fokig egészséges, azon túl nem (a túlerőltetett sportok megrövidítik az életet). Lehet, hogy izmaid esetleg erősebbek lesznek (amit normálisan a testedzéssel lehet elérni, nincs szükség gyógyszerekre), bármiféle hormonális kezelés ártalmas, ugyanis visszaszorítja a természetes tesztoszteron-képződést, és a spermatermelést (a nemzőképességet) is. Sokaknak végleges férfimeddőséget is eredményezhet (legfeljebb a szomszéd csinál gyereket az asszonynak).
Ha jót akarsz, nem szedsz semmiféle izomerősítőt, és főleg nem hormonokat. Akárki akármit mond. Ne hallgass "barátokra", edzőkre, ne dőlj be ostoba hirdetéseknek. A gyógyszereket csak orvos írhatná fel, ha más módon szerzed, még be is csaphatnak (rengeteg hamis gyógyszer forog). Ez egy piszokos üzlet, rossz kimenetellel. Hacsak nem az életed függ ettől, hogy te legyél a legerősebb a halpiacon... Egyébként mindegy, hogy hogyan szednéd, a májba mindenképpen bejut, gyakran okoz májrákot stb. Kell ez neked?
2008-08-28 10:56:42
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop