2,5 hónapos kisfiú heti egyszeri széklete

Kérdés:  A kisfiam 2 és fél hónapos, kizárólag anyatejes baba. Gyakori székrekedéssel küzd. Bélgázok vannak, nem szenved a gyermek, és tisztában vagyok vele, hogy az anyatejes babáknál nem gond, ha 2-3 naponta van széklet.
Nálunk a múlt héten például hétfőn volt széklet, és a doktornőnk azt mondta, hogy ha vasárnapig nincs ürítés, akkor adjak neki kúpot. Sajnos spontán székelés nem is történt, így kénytelen voltam kúpot adni, immár 3-szor egymás után. Azt is ajánlotta a doktornő, hogy adjak a gyereknek cukrozott kamillateát. Én nem szeretnék cukrot adni neki, azonban nélküle nem issza meg a teát. A kúp sem jó és a cukor sem. Mit tegyek? Kérem, adjon tanácsot! Mit egyek, vagy mit ne, hogy a székrekedés megszűnjön? Szerintem az akkor sem természetes, hogy egy héten egyszer ürítsen a gyermek, akkor is csak kúppal.
Köszönettel!

| Az Orvos válaszol - Dr. Seprődi Bence   InforMed | Seprődi, B.
Válasz:  A fentiek alapján egy gyermek-gasztroenterológiai konzultációt mindenképpen hasznosnak tartanék. Könnyen lehet az is, hogy a picinek semmi komolyabb baja nincs, és a vegyes táplálkozással a széklete is rendeződik, azonban a székrekedés mögött felmerülnek olyan betegségek, amiket érdemes kizárni.
2007-04-11 11:03:24
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop