Alacsony progeszteron szint

Kérdés:  Üdvözlöm!
Nekem a progeszteron hormon szintem rendkívül alacsony. Mivel lehetne rajta segíteni? Nagyon szeretnénk már kisbabát, és gyakori vérvételből kiderült, hogy minden más hormon eredményem jó, csak ez nem. Értéke 19,6 nmol/l
Tudna nekünk segíteni? Azt el is felejtem, hogy a férjemé pedig magas Értéke: 473.1 mU/l
Válaszukat türelmetlenül várom. Üdvözlettel

| Az Orvos válaszol - Dr. Gyovai Gabriella   InforMed | Gyovai, G.
Válasz:  A peteérés megítélésére egy ciklusban 3-4 vérvétel szükséges. A ciklus második felében a progeszteronszintnek emelkedettnek kell lennie, mert csak így tud a méhnyálkahártya alkalmassá lenni arra, hogy a megtermékenyült petesejt beágyazódjon. Sokszor az egyik ciklusban van peteérés, másikban nincs. Ultrahang vizsgálatot is szoktunk végezni, mert a tüszők nagysága így ítélhető meg.20-25 mm átmérőjűnek kell lennie tüszőrepedés előtt a tüszőnek és nem szabad sok kis éretlen tüszőnek lennie. Ha alacsonyan maradt a progeszteron, nem volt peteérés.
Először Clostilbegit nevű tablettát alkalmaznak és progeszteron-készítményt, ha ez sikertelen, peteérés serkentő injekciókat szoktak használni, ultrahangos ellenőrzés mellett, majd egy olyan injekciót, ami a tüszőrepedést segíti. Az időzített aktus után sokszor adnak progeszteron-készítményt, hogy a beágyazódás biztos legyen.
Elvégzik legtöbbször a Chlamydia nevű kórokozó szűrését és a petevezető átjárhatósági vizsgálatát és a férj andrológiai vizsgálatát is, mert így teljes a kivizsgálás.
Üdvözlettel!

Dr Gyovai Gabriella
2003-12-02 20:55:31
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop