Állandó vírusok

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy anyám pár éve iskolában tanít. Azóta gyakorlatilag szeptemberben megkezdődik és június végéig tart, hogy elkap mindenféle vírust, és sajnos a családot is mindig végigfertőzi. Az évek alatt semmi sem lett jobb, ő neki ez megfelel, de így harmada fizetése gyógyszerekre megy el. Mit javasolna? Válaszát köszönöm.

| vírusfertőzés
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2019 ;25(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklődő, elsősorban orvosi vizsgálatot javaslok: van néhány olyan alapvizsgálat, amelyet érdemes a laborban elvégeztetni, hasznos egy mellkas rtg és egy fül-orr-gégészeti vélemény beszerzése is.\r\nTisztelettel, Kádár János dr.

2019-04-05 14:59:47
| vírusfertőzés

A fertőtlenítő szappan nem véd a vírusok ellen

Az antibakteriális szappanok és háztartási tisztítószerek nem csökkentik a fertőzés veszélyét.


Támad a calici vírus

A calici vírus neve latin eredetű és a kórokozó formájára utalva, kelyhet jelent. A vírustörzsnek 32 különböző tagja van, valójában azonban nem mindegyik kehely alakú…


Hepatitis A

A májbetegségek tekintélyes részét teszi ki a fertőző májgyulladás, a hepatitis infectiosa. A vírus hepatitisek legtöbbje elsődlegesen okoz májgyulladást. Közülük egyre több, illetve egyre újabbak kerülnek felismerésre. Elnevezésük az ABC betűivel történik.


Vírusirtás: Minél előbb, annál jobb

A hepatitis C fertőzést régen sok érintett megbélyegzésként élte meg. Egyre többen tudják, hogy nem tehetnek a fertőzésről, de tehetnek azért, hogy vírusmentesek legyenek.


A téli hónapokban gyakori a vírusos hasmenés

Ahogy a hideg idő beköszönt, gyakoribba válnak a felső légúti betegségek. Nem gondolunk rá, de ebben az időszakban nagyobb valószínűséggel szedünk össze használati tárgyakkal, kilincsek felületéről vagy élelmiszerrel hasmenést okozó kórokozókat is.


Web Design & Development Prowebshop