Arcüreggyulladás, pansinusitis, műtét

Kérdés:  Az én problémám az arcüreg-gyulladással kapcsolatos. Három hónapja kezdődtek a tünetek, akkor diagnosztizálták először az arcüreggyulladást. Az első egy hónapban homeopátiával kezeltek, ami hatástalannak bizonyult, és másik orvost felkeresve a dolog súlyosabbá vált.
Jelenleg három napom van a műtétig. A diagnózisom pansinusitis chr. Vasárnap kell befeküdnöm a kórházba, de kételyeim támadtak és szeretném megosztani Önnel, bízva segítségében.
Az orvos, aki műteni fog, elzárkózott az altatás lehetősége elől, a vérveszteségre hivatkozva. Én bevallom őszintén, nagyon félek a műtéttől, operálták már az orrom és az nagyon fájdalmas volt.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a mai törvények lehetővé teszik-e, hogy a beteg kérésére a műtét, altatásban történjen? A vérképem, EKG-m, tenyésztésem, minden negatív lett, a belgyógyászati szakvélemény szerint nincs akadálya sem a műtétnek, sem az altatásnak (de az utóbbit a belgyógyász úgy adta tudtomra, hogy nem ismeri az előzményeket, és nem akarta felülbírálni a másik orvost).
Tudom, hogy nincs már sok időm a műtétig, de gyors válaszát előre is köszönöm!

| Az Orvos Válaszol 2006 ;11(júniusi)   InforMed | Kótai, Zs
Válasz:  Amennyiben konzervatív (gyógyszeres) kezelésre az arcüreggyulladás nem gyógyul meg, csak a műtéti megoldás hozhat végleges gyógyulást. Ez az orron keresztül végzett beavatkozás tökéletesen érzésteleníthető, fájdalommentesen végezhető. Ha a beteg nagyon szorong a műtéttel, természetesen az operatőrrel és az altató orvossal egyeztetve van lehetőség altatásra is. Meg kell azonban jegyezni, hogy még a legrövidebb altatásnak is lehet szövődménye. Ha semmiképpen nem akarja a műtétet helyi érzéstelenítésben, másik szakorvost, vagy intézetet kell felkersnie.
2006-07-05 16:40:52
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop