Árpa, újra és újra

Kérdés:  Tavaly november végén jött ki először árpa a szememen. Egy apró, fehér pattanásszerű púp jelent meg a felső szemhéjamon. Kenegettem Septosyl kenőccsel, és 1-2 nap alatt elmúlt. De pár nap múlva ugyanazon a szemen újra jött ki árpa, de máshol. Kenegettem, elmúlt. De mindig kijött pár nap múlva egy újabb, más helyen, majd elmúlt.
Elmentem szemészetre, ott bekenték Betadinnal és kaptam a Septosil mellé egy szemcseppet, azzal elmúlt. De most egy hónapja újra és újra kijön, de most már mindkét szememen, alsó és felső szemhéjam is. Ez is fehér, apró, pattanásszerű és nem fájnak, vagy viszketnek, csak néha érzem, hogy van ott valami. Bekenem Septosyl-lal, 2 nap múlva elmúlik, de mindig máshol kijön ugyanekkor újabb és újabb. Mit tegyek? Soha nem fog ez már elmúlni? Mitől jöhetnek ezek ki újra és újra?

| Az Orvos válaszol - Dr. Dura Eszter, Ph.D. 2008 ;13(áprilisi)   InforMed | Dura, E.
Válasz:  Keresse fel újra a szemészeti rendelést, ahol ismét helyi antibiotikum tartalmú cseppet és/vagy kenőcsöt és gyulladásgátló kezelést kap, otthon meleg borogatást, éjszakára párakötést alkalmazhat. A kezelésre nem reagáló esetek megoldása műtéti. A visszatérő árpa hátterében állhat fel nem ismert cukorbetegség is.
2008-04-19 21:18:53
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop