Atkins diéta

Kérdés:  Tisztelt Szerkesztőség!
Először is szeretnék önöknek boldog új évet kívánni és további sikereket a munkájukban és magánéletükben. 3 éve rendszeresen megveszem az Ideál újságot, amely kedvenc lapom. Tetszenek a témák, melyekkel foglalkoznak és nagyon kedvelem Popper tanár úr cikkeit.
Amiért is írok önöknek, az, hogy szeretnék egy diéta fajtáról tájékoztatás kapni. Tudom, többször írtak a diéta fajtákról, mit kellene tenni, hogyan enni stb. Ami engem érdekelne az az Atkins diéta lenne. Mi az önök véleménye róla? Magyarországon van-e megjelent könyv? Esetleg receptek?
Előre is köszönöm segítségüket.
Tisztelettel

|
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed

Válasz:  Az Atkins diéta Amerikában nagy divat, lényege a magas fehérje és zsírtartalmú, szénhidrátmentes táplálkozás. A site-on több cikk is foglalkozik vele részletesen, leírása, kritikája különböző forrásokból megtalálható. Személyes tapasztalatunk nincs ez ügyben, azonban az ellenzők szerint az egyoldalú táplálkozás egészségkárosodást okozhat. Könyv is megjelent magyarul, könyvesboltokban utánanézhet, azonban, mint egyéb csodadiétákat sem, nem ajánlom

2004-01-25 13:07:49
|

62 vakcinajelölt készül az új koronavírus ellen

A WHO 2020. április 4-én közzétett egy listát az új koronavírus ellen készülő vakcinákról. A listában összesen 62 vakcinajelölt szerepel, melyek különféle működési elveken alapulnak, és a fejlesztés, valamint a klinikai vizsgálatok más és más stádiumában vannak. A lista értelmezésére Falus András immunológus akadémikust kérte fel az mta.hu.


Koronavírus körkép 04-08

A koronavírus-járvány kezdete óta először egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínában kedden, a hivatalos adatok alapján ráadásul ismét csökkent a napi megbetegedések száma, Vuhanban kedd este feloldották a karantént. Több nyugat- és közép-európai országban azonban erőteljesen terjed a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta betegség.


New York államban csökken a fertőződések száma

New York államban csökken a diagnosztizált fertőzések száma, a helyzet stabilizálódik - jelentette ki Andrew Cuomo, New York állam kormányzója kedden, a szokásos napi sajtótájékoztatóján. Az elmúlt nap ugyanakkor a halottak számát tekintve a legszomorúbb nap volt az állam számára.


Video "rendelés": informed.hu

Az informed.hu orvos válaszol rovata video konzultációs lehetőséggel bővül. Tudjuk, hogy a rendszer nem helyettesítheti az orvos-beteg közvetlen találkozást, de a tanácstalanságnál nincs rosszabb állapot.


Koronavírusról (ismét) az Ötösben

A Szkeptikus Hangtárban a téma aktualitása miatt a Klubrádióban előbb dr. Lakos András az orvos szemszögéből beszélt...


Web Design & Development Prowebshop