Bőrkiütés - Atópiás dermatitisz

Kérdés:  Kisvárosban lakunk, a bőrgyógyászhoz hosszú az előjegyzési lista, sokára van időpont, szeretnék kisfiam bőrtüneteire minél előbb megoldást találni. Problémánk 5 hetesen kezdődött, akkor július volt, gyermekorvosunk a nagy melegre fogta kisfiam piros kiütéseit, ami akkor az arcon, nyakon, térd- és könyökhajlatokban jelentkezett. Írt is fel egy Advantamos hűsítőkrémet (azt mondta atópiás a bőre), akkor úgy tűnt használ, de 2-3 nap után ismét jelentkeztek a kiütések.
Azóta is folyamatosan, naponta 2x kennem kell, de már az egész testét, mert szinte beborítják mindenhol a kiütések, még a fejbőrét is, a hajlatokban fokozottan, egybefüggő piros csík van (ami a krémre halványodik, de el nem tűnik). Kizárólag anyatejjel táplált baba, fürdetéskor a gyógyszertári hidrofiles krémet használom, a ruháit folyékony, babáknak szánt mosógéllel mosom. Már nem tudom, mit tegyek, hogy a pöttyök elmúljanak. Az Advantámos krémet már 3 hónapja használom, mert muszáj.
Mitől lehetnek a pöttyök, meddig használhatom a krémet, van valami megoldás a bőrére? Amennyiben szükséges, fotókat is tudok küldeni.
Segítségét előre is köszönöm!

atopiás dermatitisz, ekcéma, neurodermitisz | Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2011 ;16(novemberi)   InforMed | Vígh, E.
Válasz:  Kedves Anyuka!
Valószínűleg helyes volt a diagnózis, babájának atópiás dermatitisze van. Ez egy öröklött hajlamon alapuló, gyakran nehezen kezelhető krónikus bőrbetegség, mihamarabb lássa bőrgyógyász. Szteroidos kenőcsök pedig nagyobb bőrfelületen, hosszabb ideig nem alkalmazhatóak.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Ekcéma rovatban olvashatók.

2011-11-30 07:39:50
| atópiás dermatitisz, ekcéma, neurodermitisz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop