Cukorbetegnek számítok?

Kérdés:  Előzményként azt hiszem fontos leírnom, hogy fél éve volt egy vastagbélgyulladásom, amit a Honvéd kórházban (ki)kezeltek antibiotikumokkal. Majd végeztek colonoscopiát is, melynek eredményét kielégítőnek találták, és némi diétázásra vonatkozó tanáccsal utamra bocsátottak.
Sajnos a közérzetem azóta sem igazán javult, sőt (sokszor görcsöl a hasam, gyenge vagyok, örökké fáradt, sokszor szédülök, cseng a fülem, romlik a látásom stb.).
Az elmúlt két hónapban közvetlen egymást követően négy furunkulusszerű jelenség jelent meg a felsőtetemen, melyből kettőt a sebészeten fel is tártak. A sebész elküldött vérvizsgálatra, ahol elég rossz eredmények születtek. (Szérum vas: 7,2 umol; éhgyomri vércukor: 7,0 mmol; triglicerid: 4,9; koleszterin: 5,6 stb.) A lelettel a sebészetről visszairányított a háziorvosi rendelőbe, ahol a következő készítményeket írta fel a számomra: Neo-ferro-folgamma, Meforal 500, Fenobrat és Roxera.
Ezzel a cukorszinttel már cukorbetegnek számítok? Visszaordítható ez a betegség, vagy csak kezelni lehet? A Fenobrat és Roxera gyógyszerek együttes szedése indokolt? Ezek a rossz vérvizsgálati eredmények milyen összefüggésben lehetnek egymással?
A választ előre is nagyon köszönöm!

| diabétesz, cukorbetegség
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2012 ;17(márciusi)   InforMed

Válasz:  Kétszer laborban vénás vérből éhgyomorra 7 mmól/l feletti vércukor cukorbetegségnek számít.
A Meforal jó első gyógyszernek, emellé az étrend és a testmozgás, ill. ha szükséges, súlycsökkentés a javaslat. Ha a vércukor értékei normalizálódnak, várhatóan a triglicerid szintje is csökkenni fog. 3 hónap után kontroll-laborvizsgálat, (HbA1C érték is kellene), ez alapján lehet a kezelést módosítani.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2012-03-29 09:20:35
| diabétesz, cukorbetegség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop