Elváltozás a méhszájon és baktériumos fertőzés

Kérdés:  Most voltam nőgyógyásznál, idén másodszor, mert az első rákszűrés baktériumot mutatott ki, illetve az orvos a méhszájon elváltozást tapasztalt. A mostani vizsgálat után azt mondta, hogy érzékeny, sérülékeny ez a terület (a vizsgálattal vérezni kezdett), illetve nyákos. Korábban a kúpos kezelés nem segített, műtéti beavatkozást ajánlott. Kimetszést kell végezni. Én most szántam rá magam a második gyerekvállalásra, ez a beavatkozás ezt időben eltolja.
A kérdésem valóban szükséges-e ilyen beavatkozás, illetve a műtét vagy annak hiánya a gyerekvállalást, teherbe esést mennyiben befolyásolja (34 éves vagyok).
A válaszát előre is köszönöm.

| Az Orvos Válaszol 2004 ;9(10)   InforMed | Kósa, M.
Válasz:  Tisztelt Olvasó!
A leírtak alapján nehezen lehet megítélni, hogy szükséges-e és milyen műtét panaszai orvoslására. Mindenképpen javasolnám előtte váladék tenyésztés végzését, melynek alapján célzottan választva meg az antibiotikumot, esetleg elkerülhető a műtét. Tekintettel arra, hogy gyermek vállalását tervezi, a gyógyszeres kezelést javasolnám elsődlegesen, s csak ennek eredménytelensége esetén választanám a műtétes megoldást. Ennek is többféle formája ismert (fagyasztásos, rádió-hullámokkal működő késes, lézeres, és a hagyományos un. hideg késes). Gondolom orvosa kellő gyakorlattal rendelkezik abban, hogy a megfelelő kezelést javasolja Önnek. Az utóbbi beavatkozások sem jelenthetnek akadályt a gyermekvállalásban.
Üdvözlettel: dr Kósa Mariann
2004-10-21 08:58:49
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop