Fájó torok adenotómia után

Kérdés:  Január 29-én volt a négy éves kislányomnak adenotómiája. Sajnos nagyon fájdalmas számára a gyógyulás. Kedden kissé javult az állapota, de szerdán már egész nap csak azt hajtogatta, hogy fáj a torka. A testsúlyának megfelelő mennyiségben kapott Cataflam cseppeket, de nem használt. Ha belenéztem a torkába, egy fehér lepedékes felültetet láttam. Este annyira rosszul volt, hogy elvittem az ügyeletre. Azt mondták, hogy minden rendben van, a műtét során kicsit lehorzsolódott a torka, és az fáj. Egész pontosan a diagnózis így szólt: Az uvulagyöknél és felette a lágyszájpadon a műtét során kialakult abrasio - rajta fehéres - fibrines lepedék. Kaptunk más fájdalomcsillapító receptet, pl. Amidozophen kúpot, illetve szükség esetére Contramalt. Mivel az éjszaka folyamán is többször felsírt fájdalmában - a kúp ellenére is - reggel Contramalt adtam neki.
Nem tudom, hogy meddig fog tartani még ez az állapot. A gyerek nem eszik, inni langyos folyadékot hajlandó. Van más módja is a fájdalomcsillapításnak? Meddig várható a gyógyulás elhúzódása? Lehet valahogy segíteni rajta?

| Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  Az orrmandula eltávolítása eléggé kellemetlen dolog, a műtéti területen, a nyálkahártyán fehér lepedékkel fedett fekélyes elváltozás alakul ki. Ez kb. 2 hét alatt gyógyul meg, addig szükséges a fájdalom csillapítása. Minden ember fájdalomtűrő képessége különböző, és ha a szakorvos szövődményt nem állapított meg, akkor erősebb fájdalomcsillapításra van szükség.
2007-02-20 22:55:28
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop