Fogamzásgátlók

| fogamzásgátlás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed

Válasz:  

Szeretném megkérdezni, hogyvan-e nagyobbkülönbség a különböző fogamzásgátló tabletták között? Gyengébb-e ,kevésbé káros-e egyik a másiknál? Ön a Mercilont vagy a Melianet ajánlja inkább? Igaz -e, hogy a Meliane segíti a mell növekedését?

Éppen most írtam összefoglalást az orális anticoncipiensekről( ez szájon át szedhető hormonális fogamzásgátlást jelent). Lényegében vagy egy vagy két komponensű ( csak progeszteron taralmú, ill. progeszteron és oestrogen tartalmú).

A komponensek mennyiségének a változtatásaegyiket jobban elviselhetővé teszi az egyik ember számára, míga másiknak az ellenkezezője a jó. Tehát lényeges különbség a fentieken kívül a számos szer között nincs. Nem lehet azt mondani, hogy csak az egyik üdvözítő. Legtöbb nő testsúlya nő a fogamzásgátló szedése alatt, ezzel együtt melle is tömegesebbé válhat.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

2002-07-11 14:00:01
| fogamzásgátlás

Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


A bőr és a fogamzásgátlók

Amikor megjelentek az „antibébi” tabletták, olyan változásokat indítottak el, amelyeknek talán ma sem látjuk át minden következményét. Szinte teljesen szétvált a szerelmi élet és az utódnemzés, ami alapvetően változtatott meg társadalmi szokásokat, sőt, sokak erkölcsi felfogását is – ami kevés más gyógyszerről mondható el.


A trombózis valós veszély fogamzásgátlók szedése során

A fogamzásgátló tabletták szedésének sokféle negatív következménye lehet. Ezek egyike a trombózis. Mennyire vagyunk tisztában azzal miről is beszélünk ilyenkor, milyen komoly következményekkel jár, illetve mekkora a kialakulásának tényleges esélye?


A tizenévesek gondjai

A serdülőkor egyre korábban jelentkezik a civilizált országokban. Van egy 10-15 éves időszakasz, amikor a lányból már felnőtt nő lett, de még mindig a szülők tartják el, társadalmilag még nem érett.


Web Design & Development Prowebshop