Fogyás, rossz közérzet

| túlsúly, fogyókúra, diéta, túlsúly
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed

Válasz:  

Tisztelt Doktornő!

A férjem 28 éves, és egy lassan 2 éve elhúzódó problémáról szeretnénk többet megtudni.

Röviden: Miután befejezte az egyetemet állandó erős szivdobogása lett, amihez torokban hallható kattogás társult, ezek utan véreseket köpött, és a székletének állaga megváltozott, fáradékony és levert lett. Ebben az időben egy esés következményeként térdszalagműtétet hajtottak végre nála. A tünetei nem javultak, bár a leletei jók voltak. A háziorvos által elvégzett vérvizsgálat szerint egészséges, bár hirtelen elég sokat fogyott, de ezt a műtétnek az azzal járó izgalomnak tudták be. Ezek után az életmódján változtatva (dohányzásról leszokott, vegetáriánus étkezés) a tünetek enyhültek a közérzete javult, de nem szüntek meg teljesen.

A dologhoz az is hozzátartozik, hogy elég befelé forduló egyéniség, ha valami bántja, nehezen osztja meg másokkal. Abban szeretném a tanácsát kérni, hogy milyen vizsgálatokat lenne célszerű elvégeztetni, ill.lehetséges-e az, hogy ezek a dolgok idegi eredetűek a befelé fordultsága miatt.

Előre is köszönöm a segitségét!

Nagyon jól látja a helyzetet, valószínűleg pszichés panaszokról van szó. Keressenek fel egy jó pszichiátert. Nem hiszem, hogy szervi elváltozásról lenne szó. A vérköpés ténye elgondolkoztató, de lehetséges, hogy ez is a kórkép része.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

2002-07-11 15:12:57
| túlsúly, fogyókúra, diéta
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop