Fokozott szőrnövekedés, túlsúly - 24 éves lány

Kérdés:  Minimális szőrösödést tapasztaltam a külső combomon és a hasam alján. Ez az évek folyamán fokozódott (már arcomon és a melleimen is megjelentek és erősödnek a szőrszálak) és nagyon zavar.
Több orvosnál jártam, de mindig a súlyomra hivatkoztak (110 kg). A fogyás sajnos nem megy. Akkor így kell leélnem az életem, vagy van a fogyáson kívül más megoldás?

| Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula   InforMed | Petrányi, Gy.
Válasz:  Mindenesetre előbb endokrin kivizsgáláson kell átessen, hogy a valószínűen fennálló endokrin problémát meg is találják és a mindenképpen szükséges fogyás mellett még másféle kezelést is megkapja. A fogyás a legnehezebb, megértem, de higgye el, a nélkül sokra nem jut. Meg kell figyelje, mit tesz a szájába, a tiszta vízen kívül mindenben ott rejlenek a felesleges kalóriák, amik a hízásra hajlamosaknak a problémáját csak rontják. A kövérség egy ördögi kör, mert az inzulin-rezisztencia miatt magasabb inzulin szintje hizlal és ugyanakkor éhessé teszi. Ha eszik, az megint csak emeli az inzulin szintet és utána nagyon hamar újra éhes. Elsősorban az édességeket (cukrot, bármiféle cukorral készült ételt, üdítőket, gyümölcsleveket) kell örökre száműzni étrendjéből, alacsony glikémiás indexű és kalóriaszegény, de rostban gazdag ételekből kell gyakran, de egyszerre igen keveset fogyasztania. Ehhez diétás tanácsadásra és vezetésre van szüksége, mert levelének hangulatából ítélve önmagától nem fog menni.
2007-01-28 14:50:43
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop