Fülfájdalom, dugulás, pattogás - 29 éves nő

Kérdés:  29 éves nő vagyok. Gyermekkoromban fülfájós voltam, de soha sem kellett felszúrni a fülemet. A mandulám évente 1-2-szer szokott begyulladni, de csak ritkán szedek rá gyógyszert, nélküle is elmúlik. A fülem a mai napig is érzékeny a huzatra, de nem szokott fájni csak, ha a fülem alatt megnyomom. Ilyenkor kövirózsa-cseppet szoktam csepegtetni bele és 1-2 napon belül elmúlik.
A problémám az, hogy 2 hete nagyon megfájdult a fülem (először csak a bal majd a jobb is), lüktetett és hasogatott, ill. a fülem környéke és a fülkagylóm is fájt. Éjszaka is fel kellett kelnem fájdalomcsillapítót bevenni, mert nem tudtam aludni. Be is dugult. Elmentem az orvoshoz, aki antibiotikumot írt fel, Aktil duo-t és azt mondta, hogy a torkom és a mandulám is piros, bár az nem fájt és nem köhögtem. Beszedtem a gyógyszert és a fájdalom el is múlt, és sárga váladék távozott a fülemből. Az a baj, hogy még mindig bedugulgat a fülem, és amikor nyelek pattog is.
Azt szeretném megkérdezni, hogy elmúlik-e ez gyógyszer nélkül? Esetleg szedhetnék valamilyen homeopátiás szert? Fülcseppet és fülgyertyát nem merek használni, mert azt olvastam, hogy a dobhártya perforálódása esetén nem lehet. Honnan tudhatom, hogy perforálódott-e a dobhártyám? Mi utalhatott a perforálódásra?
Válaszát előre is köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  A dobhártya kilukadása halláscsökkenést okoz. Ennek tisztázására szakorvosi vizsgálat és hallásvizsgálat szükséges. Jelentkezzen a területileg illetékes szakrendelésen. Fülcsepp és más szerek használatát nem javasolom, de orrcseppet alkalmazhat a fülkürtműködés javítására.
2007-07-20 13:20:26
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop