Fülzúgás buli óta

Kérdés:  Hétfőn este egy nagyszabású buliban voltam. Körülbelül 6 órát tartózkodhattam ott. Az a problémám, hogy még cseng a bal fülem, pedig a bulik után ez egy napig szokott tartani. A fülem nem fáj és normálisan hallok. A zúgás vagy csengés nem nagyon erős, de amikor teljes csend van körülöttem, akkor érzékelem a leginkább és ez nagyon zavaró.
Nagyon félek, mert nem szeretném, ha ez tartósan fennállna. Ugye ez elmúlhat és nem fog károsodni a hallásom? Mennyi a maximális idő, ami után kezdhetek aggódni? Mit lehet ilyenkor tenni?

| Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  Sajnos, nem tudom vigasztalni. A bulikon órákon át fennálló hangerő először csak időlegesen, de később véglegesen károsítja a hallóidegeket, tartós halláskárosodás és fülzúgás maradhat. Azok a mai fiatalok, akik rendszeresen járnak buliba, koncertekre, kb. 50 éves korukra hallássérültek lesznek és hallókészülékkel is nehezen javítható a megromlott beszédértésük. Ugyanez vonatkozik azokra, akik a walkman-t a fülhallgatóval olyan hangerővel hallgatják, hogy a mellettük álló is hallja. Ez közvetlenül a dobhártyára kb. 90-100 dB-es hangerő, tartósan biztos halláskárosodást okoz.
2007-10-28 20:47:44
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop