Gégegyulladás 1,5 éve - 3,5 éves kisfiú

Kérdés:  Kisfiam 3,5 éves. 1,5 éve gégegyulladásos. Folyamatos idegeskedés mikor fullad be. Most voltunk felülvizsgálaton és javasoltak 2 fajta injekciós kúrát. Histaglobin vagy Histadestal. Nekem semmilyen információm nincs egyik gyógyszerről sem, de állítólag tünetet kezel és csökkenhet a fulladások száma.
A kérdésem igazából az lenne, hogy érdemes nekifogni ennek a kúrának, tudván azt is, hogy itthon ezek nem kaphatóak, vagy türelem kell, és kinövi? Az eddigi vizsgálataink alapján, a kinövős laringitisze van. Eddig Rectodelt kúppal egész jól tudtuk kezelni, de őszintén félek ettől az injekciós kúrától, és ha nem sok értelme van, akkor nem tenném ki ennek a gyereket.
Köszönettel.

| Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  A leírt panaszok alapján nehéz eldönteni, hogy pontosan milyen betegségről van szó. Nehézlégzést nemcsak a gége, hanem a légcső és a tüdő betegségei is okozhatnak. A gyerekkorban leggyakrabban előforduló un. kruppos betegség is elsősorban belgyógyászati, esetenként allergológiai kezelést igényelnek. Amennyiben a szakorvos a fent említett gyógyszereket javasolja, véleményem szerint meg kellene fogadni tanácsát.
2006-07-20 17:04:37
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop