Hasi panaszok

has, fájdalom, here, máj | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  

Kedves Doktornő!

Panaszaim 5 éve kezdődtek, akkor voltam 20 éves: néha tompa fájdalomérzet a bal herémben, még ritkábban erős, görcsös fájdalom, ami gyorsan elmúlt. A bal here fokozott érzékenysége. Mindezen tünetek székelés után elcsitultak. Akkor elmentem urológushoz, aki here visszértágulatról beszélt, de én ebben egyre kevésbé hiszek.

Fél évvel ezelőtt a kellemetlen érzés központja határozottan a bal alhasi részre tevődött át, úgy érzem, hogy a heréimbe csak kisugárzik az érzés. A bal alhasamba most már szinte folyamatossá váló feszítő érzésem van, amit erős gázképződés, székelési zavarok kísérnek (a széklet sok esetben sárgás). Ezzel a megváltozott problémával is elmentem orvoshoz, de megint igazi diagnózis nélkül távoztam (most nem volt visszér, most egy régi prosztatagyulladásra gyanakodott a doktor úr). A laborvizsgálatoknál nekem a kb. dupla billirubin A és B, illetve a magas triglicerin szint szúrt szemet, de az urológus szakorvos nem törődött vele.

Olvasva az Ön oldalait hajlamos vagyok azt feltételezni, hogy panaszaimat Gilbert-kór vagy epeprobléma okozhatja de mindenképpen emésztőszervi. A Gilbert-kórra jellemző lehet a sárgás széklet?

Szeretnék gasztroentrológussal találkozni, de nem tudom, hogy hol találok ilyen szakrendelést.

Kérem erősítse meg gyanúmat illetve ajánljon szakrendelés!

Köszönöm

Jó, hogy látta urológus, többször is, mert akkor én is nyugodtan mondhatom, hogy valószínűleg emésztőrendszeri panaszai vannak. Urológus a heresérv, here visszeresség, prosztatagyulladás, heredaganat lehetőségét tehát kizárta. Emésztési zavarok vezethetnek gázképződéshez és okozhatnak alhasi fájdalmat. Gázfelszívó, emésztő, enzimpótlók, esetleg a bélflórát javító tejtermékek ilyenkor jó hatásúak. ezek vény nélküli szerek ld. Gyógyszer a családban, Kreon )

A Gilbert- kórról szóló részletes leírást biztosan olvasta. Így röviden csak annyit, hogy lehetséges olykor a világos széklet. Az indirekt epefesték szintemelkedés lehet valamely fertőzés következménye, melynek elmúltával spontán szűnik. Teendő nincs.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

2002-07-11 14:20:42
| has, fájdalom, here, máj
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop