Hat és fél éves kövér kislány magas májfunkció értékei

Kérdés:  Élettársam gyermeke 6 és fél éves, és nagyon kövér. Édesanyja elhanyagolta, nem vitte emiatt orvoshoz. Most kórházba került, ízületi fájdalmak miatt. Sokféle laborvizsgálatot végeztek nála, hogy kiderüljön, mi az alapbetegsége, 49 kg. Hypertoniás, értelmi szintje is elmaradott.
Ami aggasztó, és a hazamenetel után derült ki, májfunkciói nagyon magasak. GOT - 640, GPT - 309, koleszterinszintje normális, a vércukor is. Mi a teendő? Reverzibilis folyamat? Mennyire lehet súlyos ez az állapot?
Várom mielőbbi válaszát!

| Az Orvos válaszol - Dr. Seprődi Bence   InforMed | Seprődi, B.
Válasz:  A májfunkciós paraméterek emelkedését sokféle folyamat okozhatja, merész dolog ennyi alapján egyértelmű állást foglalni. Ebben az esetben biztosan jót tenne (és nem csak a májfunkciónak) a testsúly csökkentése. Ha az emelkedett értékek hátterében ez áll, akkor a súly csökkenésével javulásra lehet számítani.
Persze az is lehet, hogy más okozza a kiugró értékeket. Azt javaslom, hogy hagyatkozzak annak az orvosnak a véleményére, aki a kivizsgálást végezte, ő az összes eredmény birtokában, és a gyermeket ismerve bizonyára több segítséget tud nyújtani.
2007-05-22 11:42:48
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop