Hepatitis B

Kérdés:  Ha valaki hepatitisz B hordozó, de tünetmentes, kell gyógyszert szednie? Végezhet megerőltető fizikai munkát?

| hepatitis-B, májgyulladás
| Makara, M.; Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2009 ;14(márciusi)   InforMed

Válasz:  A hepatitis B tünetmentes hordozó nem beteg: gyógyszerszedés nem szükséges, fizikai munkát végezhet, de időszakos orvosi kontrollvizsgálata (májenzimek, hasi ultrahang) javasolt.

Kapcsolódó cikkek a Heveny vírusos májgyulladás rovatban olvashatók.

2009-04-15 11:16:01
| hepatitis-B, májgyulladás

Foci VB 1954 - a "berni Hősök" vírusos májgyulladása

Időutazás...A német válogatott a magyar csapat elleni megsemmisítő 8:3-as vereség után a döntőben 3:2-re legyőzte az abszolút esélyes, világsztárokkal - Puskás, Hidegkúti, Kocsis, Bozsik - kiálló magyar válogatottat.


Májbeteg diéta

A máj központi szerepet játszik a szervezet anyagcseréjének fenntartásában. Cikkünkben a máj szerepéről és a májbeteg diéta alapjairól olvashat.


Hasznos tippek utazóknak

A magyar utazók főként a Földközi-tenger partvidékére tervezik nyaralásukat. Az Egészségügyi Világszervezet Törökországba, a balkáni régióba és az észak-afrikai országokba kifejezetten ajánlja a hepatitis A és B elleni védőoltások felvételé


Hepatitis A

A májbetegségek tekintélyes részét teszi ki a fertőző májgyulladás, a hepatitis infectiosa. A vírus hepatitisek legtöbbje elsődlegesen okoz májgyulladást. Közülük egyre több, illetve egyre újabbak kerülnek felismerésre. Elnevezésük az ABC betűivel történik.


Vírusirtás: Minél előbb, annál jobb

A hepatitis C fertőzést régen sok érintett megbélyegzésként élte meg. Egyre többen tudják, hogy nem tehetnek a fertőzésről, de tehetnek azért, hogy vírusmentesek legyenek.


Web Design & Development Prowebshop