Hepatitis B fertőzött partner, oltás

Kérdés:  Az alábbi linken olvasható cikkel kapcsolatban szeretnék érdeklődni: Az új hepatitis-gyógyszerrel egész Európában megszüntethető a májgyulladás
Van esély a megfertőződésre abban az esetben, ha kiderül a partneremről, hogy hepatitis B-je van? Megismerkedésünkkor ezt nem említette, bár tudatában volt annak, hogy fertőzött (vérátömlesztéssel kapta); de az akkori laborvizsgálatok gyógyultnak mutatták (időpontja: 2007. tavasz). Nemrég azonban a következő vérvizsgálaton újra kimutatták a fertőzést. Ez azt jelenti, hogy akkor a köztes időszakban csak tünetmentes volt? Ezen időszakban én megkaptam a kombinált (A+B) hepatitis elleni védőoltás 1. és 2. oltását, a 3. még hátra van (kb. 5 hónap múlva). Az oltást nem a párom miatt kaptam (akkor még nem tudtam róla), hanem egy külföldi utazás előtt.
Én megkaphattam a fertőzést tőle, vagy az oltás védetté tett? Vagy mivel előbb kerültem kapcsolatba a párommal, és az oltást később kaptam, megfertőződhettem szexuális érintkezéssel?
Várom mielőbbi válaszát, üdvözlettel!

| Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos   InforMed | Makara, M.
Válasz:  A Hepatitis B elleni oltás hatékonysága vérvizsgálattal megállapítható: kérjen beutalót háziorvosától hepatológiai szakrendelésre.
Szívesen állok én is rendelkezésre a Fővárosi Szent László Kórház Központi Felnőtt Szakrendelőjének Hepatológiai Szakrendelésén bejelentkezés (06-1-455-8228) után.
Tisztelettel
Makara Mihály dr.
2007-09-19 12:15:52
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop