Hepatitis B partner

Kérdés:  Volt partnerem januárban bekerült a Szent Lászlóba sárgulásos betegséggel, megállapították nála a Hepatitis B-t. Tavaly szeptembertől novemberig voltam vele együtt.
Elmentem szűrésre, a következő eredményt kaptam: "Hepatitis B vírus anti-HBc/ELISA pozitív értéke 0,1, Hepatitis B vírus surface antigén (HBsAg)/ELISA negatív.
A következő kérdéseim vannak ezzel kapcsolatban: kaphattam tőle, vagy ő esetleg tőlem? Én tudok fertőzni egyáltalán? Várható nálam valami kialakulása? Az értékből lehet következtetni arra, hogy mikor kaphattam el? Mi a teendőm most? Mire kell vigyáznom?
Köszönettel!

hepatitis, májgyulladás | Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2009 ;14(februári)   InforMed | Makara, M.
Válasz:  A leletei alapján biztosan nem válaszolhatók meg a kérdései, csak annyi bizonyos, hogy a Hepatitis B vírusfertőzéssel már Ön is találkozott, mindenképpen további vizsgálatok javasoltak.
Szívesen állok magam is rendelkezésére a Fővárosi Szent László Kórházban (Bp., IX. Gyáli út 5-7.), háziorvosi beutalóval, előzetes bejelentkezést követően; telefon (061/455-8228) vagy internet (https://elojegyzes.informed.hu/).

Kapcsolódó cikkek az Idült májgyulladás rovatban olvashatók.

2009-04-07 15:29:35
| hepatitis, májgyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop