Hepatitis B, PCR

Kérdés:  26 éves vagyok, egyébként 6 hónapos terhes. 4 hónapja fedezték fel nálam, egy szűrés alkalmával. Fizikális tüneteim (amit erre foghatnék) nincsenek, májenzim értékeim jók. A doktornő azt mondta, az antivírus, antigének stb. alapján egészséges vírushordozó vagyok. A babát és a férjemet aktív immunizálásban részesítik. Nekem nincs szükségem semmilyen kezelésre, mert kvázi egészséges vagyok, nem beteg.
Mégis levettek újra vért (immár 14 hete) és PCR vizsgálatra küldték. De arról a doktornő nem tájékoztatott, hogy ott mit vizsgálnak.
Kérem, mondja el, ott mit vizsgálnak? Milyen eredményt kaphatok? Kiderülhet a vizsgálat alkalmával, hogy mégis beteg vagyok? Ha most hordozó vagyok "csak", megbetegíthet valaha a vírus? A doktornő az első labor alapján azt mondta, semmivel sincs több esélyem emiatt májbetegségben meghalni majd, mint bárki másnak. És hogy ettől akár ezer évig is élhetek. De akkor minek a PCR?
Aggódva várom mielőbbi válaszát, mert sajnos mióta ez kiderült, egy őszinte mosolyom még nem volt, és a babának sem tudtam teljes szívből örülni. És ki tudja meddig kell még várni az eredményre.
Válaszát hálásan köszönöm!

| májgyulladás, hepatitisz B, PCR
| Makara, M.; Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2009 ;14(januári)   InforMed

Válasz:  A PCR vizsgálat a terhesség idején nem ad olyan információt, mely az Ön kezelését befolyásolná. Az egyetlen hasznosítható következménye az, hogy amennyiben a PCR vizsgálata negatív eredményt ad, akkor fertőzőképessége szinte kizárható, de én akkor is beoltanám születendő gyermekét aktív és passzív immunizálással.

Kapcsolódó cikkek a Májgyulladás rovatban olvashatók.

2009-02-01 17:56:20
| májgyulladás, hepatitisz B, PCR
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop