Hepatitis C - A kezelés nem lett eredményes

Kérdés:  Én egy 42 éves nő vagyok. 2003 óta hepatitis C vírust diagnosztizáltak. A máj szövettani eredményem alapján antivirális kezelést kaptam. A kezelés kezdetén 800.000 volt a vírusszám. A kúra alatt negatív lettem, majd egy év után újra pozitív. A vírusszám 6.000.000 lett. A májamon haemangiómák csoportosan jöttek létre.
Kérdésem, ezek után mi vár rám? A kezelés alatt pajzsmirigyműködési-zavar állt be, melyet gyógyszerrel szinten tudnak tartani.
Válaszát előre is köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos   InforMed | Makara, M.
Válasz:  A sikeres kezelés utáni visszaesés viszonylag gyakori (30%). Amennyiben ismét gyulladás lépne fel (májenzim növekedés), szóba jön fenntartó interferon kezelés, illetve a kezelés megismétlése is; a kérdést kezelőorvosával beszélje meg.
Jelenleg egyébként több vegyület áll kipróbálás alatt, melyek 2-3 éven belül várhatók, hogy gyógyszerként forgalomba kerüljenek. Ezek ígéretesek, hogy az eddig meg nem gyógyítható betegeket is lehessen kezelni.
Egyéb kérdésekben szívesen állok rendelkezésére a Főv. Szent. László Kórházban. A felnőtt ambulancián - háziorvosi beutalóval - tud felkeresni. Tisztelettel: Dr. Makara Mihály.
2006-10-24 15:45:07
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop