Hepatitisz B - Kiújulhat?

Kérdés:  Szeretném tudni, ez a betegség idővel kiújul-e?
Előre is köszönöm segítségét!

| májgyulladás, hepatitis B
| Makara, M.; Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2009 ;14(januári)   InforMed

Válasz:  A hepatitis B vírus gyógyulása utáni kiújulás ritkaság: leginkább, akkor következhet be, ha immunkárosító gyógyszereket kap a beteg, vagy betegség keletkezik.

Kapcsolódó cikkek a Májgyulladás rovatban olvashatók.

2009-01-29 22:42:01
| májgyulladás, hepatitis B

Foci VB 1954 - a "berni Hősök" vírusos májgyulladása

Időutazás...A német válogatott a magyar csapat elleni megsemmisítő 8:3-as vereség után a döntőben 3:2-re legyőzte az abszolút esélyes, világsztárokkal - Puskás, Hidegkúti, Kocsis, Bozsik - kiálló magyar válogatottat.


Májbeteg diéta

A máj központi szerepet játszik a szervezet anyagcseréjének fenntartásában. Cikkünkben a máj szerepéről és a májbeteg diéta alapjairól olvashat.


Hasznos tippek utazóknak

A magyar utazók főként a Földközi-tenger partvidékére tervezik nyaralásukat. Az Egészségügyi Világszervezet Törökországba, a balkáni régióba és az észak-afrikai országokba kifejezetten ajánlja a hepatitis A és B elleni védőoltások felvételé


Hepatitis A

A májbetegségek tekintélyes részét teszi ki a fertőző májgyulladás, a hepatitis infectiosa. A vírus hepatitisek legtöbbje elsődlegesen okoz májgyulladást. Közülük egyre több, illetve egyre újabbak kerülnek felismerésre. Elnevezésük az ABC betűivel történik.


Vírusirtás: Minél előbb, annál jobb

A hepatitis C fertőzést régen sok érintett megbélyegzésként élte meg. Egyre többen tudják, hogy nem tehetnek a fertőzésről, de tehetnek azért, hogy vírusmentesek legyenek.


Web Design & Development Prowebshop