Hét hónapja húzódó betegség

| hőemelkedés, vírusfertőzés, ízületi, panasz, ízületi
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed

Válasz:  

Tisztelt Doktornő!

Kérem a segítségét egy 7 hónapja húzódó betegség megoldását illetőleg. Ami a pontos diagnózist illeti kérem szíveskedjen megtekinteni a Veszprém Megyei Kórház diagnózisát.

A barátomnak 7 hónapja van hőemelkedése ( hőm. 37,2 - 37,7 ) Epigastrialis, panaszai izületi fájdalmai, gyengeség, fejfájás kísérte. Góc irányába vizsgálatokat is végeztek.

- Gégészet, melléküreg, tüdőgondozó rtg, hasi Uh, gasztroscopia.

- Neurológiai, Koponya CT, / kontrasztos /, Borellis gerologis.

- Yersinas. Brucelles, Széklet, vizelet bacteriológia, urológiai HIV, és autoimmun Reuma factor ANa, negatív volt.

Fogászati gócát kezeltették. Laborvizsgálatokban vérkép fvs qvalit, Ws májfunkcióban és veseműködésben eltérést nem találtak.

Mindezen vizsgálatok után ( mivel a leletei mind negatívak lettek ) és továbbra sem javult az állapota, a Szent László Kórház; Láz szakrendelőjében is megvizsgálták. Az eredmények itt is mind negatívak lettek: fizikális státus: jo. submandibularisan egy borsónyi nycs. tap. Garat szabad, nycs. nem tap. Rekesz mko. jól kitérnek, érdes sejtes légzés, norm szívhatárok, rhythmusos, tiszta szívhangok. Puha, szabad has, máj, lép nem tap. Vese neg. Oedema, varix nincs.

Doktornő egyszerűen tehetetlenek vagyunk, hiszen már minden lehetséges vizsgálaton átesett, de sehol nem találták gyengeségének, állandó hőemelkedésének, izületi fájdalmainak....stb az okát. Kérem tisztelettel, a diagnózisok elolvasása után ha tud segítsen!

Előre is köszönjük ! Tisztelettel : Sz.V.

Fiatal, vegetatív labilis embereknél előfordulhat, hogy egyszerű vírusfertőzés után még hetekig hőemelkedést mérnek. Miután ízületi panaszokat is említ, valamilyen nem-szteroid gyógyszer szedése ( mely az ízületi panaszok mellett a lázat is csökkenti), közérzete javulhat. Ha a láz egyébként panaszt nem okoz, ne is szedjen gyógyszert. Ajánlom, legyen türelmes, de megnyugtatásául levelét továbbítottuk Makara dr.-nak, a Szt. László Kórházba, aki felveszi Önnel a kapcsolatot.

p>

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

2002-07-11 15:05:05
| hőemelkedés, vírusfertőzés, ízületi, panasz
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop