Hólyag a fogínyen

Kérdés:  A panaszom igazából az lenne, hogy mar régóta észrevettem a fogínyemen egy pici piros kis hólyagot. Ugye elöl az egyik fogam lyukas, anno be lett tömve, és a tömés már kiesett, igy nem lattam értelmet annak, hogy újra betömessem, és ugye azóta előjött ez a hólyag, és most pár napja érzem azt, hogy kicsit mintha bizseregne a fogam, vagy az a hólyag nem is tudom pontosan, és amikor ez megtörténik, akkor abban a pillanatban érzem, hogy ilyen sós valami kerül a számba, és utána már nem érzem, és ez kb. 1 nap 1x 2x előjön. Kicsit fáj is de nem vészesen. Meg szeretném kérdezni, hogy ez mi lehet? Válaszát előre is köszönöm.

| tályog
| Jáky, L.; Az Orvos válaszol - Dr. Jáky László 2019 ;25(áprilisi)   InforMed

Válasz:  A „hólyagon” keresztül valószínűleg egy elhalt fog feletti gennyes góc tört a felszínre. Ahogy a gyulladás a gennye termel, az addig feszít, míg a hólyagon keresztül ki nem ürül. Ha a fog még menthető, akkor a kezelését, ha már menthetetlen, akkor az eltávolítását célszerű mielőbb elvégeztetni.

2019-04-05 14:57:45
| tályog

Staphylococcus fertőzések

A staphylococcus fertőzéseket a gram-pozitív baktériumok egyik gyakori fajtája, a staphylococcusok elszaporodása okozza.


Web Design & Development Prowebshop