HPV, ciszta - Babát szeretnék

Kérdés:  25 éves vagyok, magas rizikófaktorú HPV vírust hordozok. Tavaly januárban hagytam abba a fogamzásgátló (Triquilar) szedését, mert babát szeretnénk. Tavaly májusban volt 2 műtétem, mert a méhszájsebemnél rendellenes sejtosztódás indult be (P3 lett a rákszűrésem eredménye). Az első kimetszés nem épben történt, ezért meg kellett ismételni.
Felépülésem után néhány hónapig minden rendben volt, majd folyamatos baloldali hasfájás miatt visszamentem az orvoshoz, aki nem talált, nem látott semmilyen rendellenességet.
A menstruációm nagyon rendszertelen lett, 35-45napra jött meg. 2 hónapja, 48 napra jött meg szörnyű alhasi görcsök kíséretében. Azonnal kórházba kerültem, ahol a hüvelyi ultrahanggal méhen kívüli terhességet állapítottak meg, azonnal a műtőasztalon találtam magam. Ott derült ki, miután elaltattak, hogy "csak" egy ciszta durrant el, és leszívták a Douglasból a kiürült savót.
Másnap semmi bajom nem volt, rendesen menstruáltam, így hazaengedtek. A hasam ugyanott, ugyanúgy fájt tovább (és fáj azóta is) és a következő menzeszem is 41 napra jött meg.
A kontroll-ultrahangon láttam a monitort és nagyon ijesztő volt számomra! Az orvos azt mondta, hogy minden rendben van, minden szervem működik, nyugodtan próbálkozzunk a kisbabával, de én valahogy mégsem vagyok nyugodt. A baloldali petefészkem majdnem háromszor akkora, mint a jobb és még egy nagy "lufi" kapaszkodik az egyik végébe. Úgy néz ki, mint a Vizipók-csodapók buborékja. Nagyon ijesztő!
Az orvos szerint ebből a "lufi"-ból szabadult ki a ciszta, és vagy felszívódik, vagy nem. Egy kicsit összezavarodtam, nem vagyok biztos benne, hogy ezt a kellemetlen alhasi fájdalmat, feszülést a végtelenségig tűrnöm kellene, és abban sem hiszek, hogy ez a petefészkem normálisan működik.
Ne haragudjon, hogy ilyen hosszasan panaszkodtam, kérem, írja meg a véleményét. Mit tehetnék? Valóban várjak türelmesen?
Előre is köszönöm a választ.

| Az Orvos válaszol - Dr. Miskovszky Vilmos   InforMed | Miskovszky, V.
Válasz:  Javaslom, keressen fel egy másik orvost, aki az UH és laparoszkópos technikában is jártas.
2006-07-17 14:13:16
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop