Hüvelyfertőzés?

Kérdés:  A következő a problémám: 1 hónappal ezelőtt orvost váltottam, mert volt egy bakteriális fertőzésem. Csak ennyit mondott, hogy III.-as tisztaságú a kenet és mindenképp kezelni kell ezt. Kaptam rá antibiotikumot (a párom is) és Klion hüvelytablettát. 10 napig tartott a kúra, utána visszamentem, megismételtük a kenetvételt, nem változott semmi és ugyanazt a tablettát, hüvelykúpot kaptam megint. Na itt gondoltam azt, hogy végeztem ezzel az orvossal.
Elmentem egy másikhoz. Elmeséltem neki a történetet, levette a kenetet, és tenyésztésre küldte. Az eredmény: kórokozó baktérium és gomba nem tenyészett ki, ugyanúgy III.-as tisztaságú. Az "új" orvos azt mondta, erre vétek felírni bármilyen gyógyszert is, némi hüvelyerősítő tejsavbaktériumot tartalmazó kúppal javítható az eredmény II.-es tisztaságúra. Így is tettem. Floragyn kúpot használtam, emellett javasolta, hogy öblögessem a hüvelyemet cickafarkfű teával.
A szexuális életet engedélyezte. Az első együttlét után nem is volt semmiféle panaszom. (megszakított közösüléssel védekezünk). Rá két napra, mikor együtt voltunk, sajnos nem volt kellőképpen beizgulva a partnerem és úgy próbáltuk betuszkolni a hüvelyembe. Valószínűleg, felsértettük a hámréteget, mert 2 napra rá elkezdtem viszketni. Az orvosom csak heti 1 alkalommal rendel, hozzá nem tudtam még menni. Próbáltam cickafarkfű teában üldögélni, használtam a Floragyn kúpot, de semmi, továbbra is viszket. Mi arra gondoltunk, hogy biztos felsértettük a hámréteget és ily módon próbál gyógyulni, de szerintem, befészkelhette oda magát gomba vagy baktérium, mert előtte tünet-és panaszmentes voltam. Sajnos sikerült megdörzsölnöm a viszketés miatt, így tegnap estére jól megdagadt (2-3 szorosára) az egyik nagyajkam és ott a csikló környékén is. Nem tudom, hogy egyébként is kijött volna a viszketés, vagy kapcsolatban van-e a nem megfelelő behatolással.
Kérem, írja le véleményét, találkozott e már hasonló esettel és mit javasol így látatlanban.
Köszönettel.

| Az Orvos válaszol - Dr. Miskovszky Vilmos   InforMed | Miskovszky, V.
Válasz:  Nem ritka, amiről kérdez. A hüvely állandóan tartalmaz microorganizmusokat, ezek némelyike kórokozó, többségük a szervezet békés kolóniáját alkotja, a lactobacillusok pedig kifejezetten védik a hüvelyt a korokozó telepek elszaporodásától. Vér, ondó, gyulladás a hüvely pH-ját lúgos irányba tolja el, és ez kedvez a kórokozóknak. Gyakori, hogy egy bizonyos kezelést meg kell ismételni, mert nem sikerült teljesen kiirtani a kórokozókat, és olyan eset is előfordul, hogy bizonyos kórokozók kiirtása, számuk lecsökkenése teret nyit egyéb kórokozóknak, ilyenkor az arra jellemző tünetek kerülnek előtérbe. Tenyésztéssel nem mindig sikerül a kórokozót kimutatni, ennek többféle oka lehet. Az, hogy együttlétük után ilyen komoly panaszok alakultak ki, azt bizonyítja, hogy itt igen komoly fertőzés volt. Újabb vizsgálat, és további kezelés javasolt.
2005-12-31 16:28:05
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop