Hüvelyfertőzések évek óta, nincs hatásos módszer?

Kérdés:  34 éves vagyok. Évek óta húzódó, visszatérő hüvelyfertőzéseim vannak. Több nőgyógyásznál is jártam, akik mindig nyugtattak, hogy ez könnyen kikezelhető, adtak többféle (szerintem már az összest próbáltam) gombaölő krémet, kúpot, amik ideig-óráig javítottak a helyzeten, majd néhány hét (a legjobb esetben néhány hónap) múlva visszatért a kellemetlenség.
Lassan egy éve tart azonban az az állapot, hogy szinte el sem múlik a fertőzés, és most már leginkább nem gombás, hanem bakteriális, és gyulladásos, ami már kétszer a húgyútra, hólyagra is átterjedt.
A legutóbbi nőgyógyász többször is Betadine kúpozást és Laktobacillusos kúpokat (Gynofluor, Döderlein) ajánlott, de valamiért nem tudnak megtelepedni a hüvelyemben a tejsavtermelő baktériumok. Homeopátiás szerekkel is és biolaboros-sejtrezonanciás módszerekkel is próbálkoztam, eddig eredménytelenül. Többször is tartottam tisztítókúrát és egyébként is egészségesen étkezem. Rendszeres a menzeszem, ultrahanggal peteérést is megállapítottak, hormonvizsgálat még nem volt. 10 éve volt KRYO-m, de azóta egyik nőgyógyász sem állapított meg méhszájelváltozást. Az utóbbi héten a hüvelyváladék besűrűsödött, a nagy része bent marad a hüvelyben (csak irrigálással jön ki), világos színű és rengeteg nagy "lepedő" áll össze belőle.
Nagyon félek a következményektől (meddőség, rák). Mit tegyek, kihez forduljak?

| Az Orvos válaszol - Dr. Miskovszky Vilmos   InforMed | Miskovszky, V.
Válasz:  Gyakori, hogy visszatérő, illetve "állandósuló" folyást panaszolnak a nők. Sokszor a túlzott és gyakori tisztálkodás az ok, amiért nem tud a védő tejsav baktérium flóra megtelepedni. Szénhidrát gazdag étrend is lehet mögötte. Bizonyos hüvelyváladék normális is lehet. Ha nem kellemetlen szagú, nem csíp, nem viszket, és nem sárgás-zöldes színű, hagyni kellene pár menzesznyi idő alatt el is múlhat. Feltételezem, hogy a rákszűrés eredménye rendben van?
2006-11-02 12:07:27
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop